Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić istakla je da je BiH karikatura i zemlja beznađa u kojoj sudije i tužioce imenuju pojedine ambasade, a ne Visoki sudski i tužilački savjet.

Vulićeva je izjavila za Srnu da to potvrđuje i podatak iz zvanične biografije sudije Јasmine Ćosić Dedović gdje je navedeno da je pripravnički staž završila u Kancelariji visokog predstavnika za BiH u periodu 2002-2003. godine, a zatim i da je radila kao pravni pomoćnik u Hagu.

– Ove činjenice ukazuju je BiH protektorat, loš eksperiment koji domaći izdajnici pokušavaju srozati do kraja raspakivanjem Opšteg okvirnog sporazuma za mir i pretvaranjem srpskog naroda u poslušne robove i klimoglavce – naglasila je Vulićeva.

Ona je rekla da VSTS, kao i sve što ima veze sa pravosuđem na nivou BiH je neuspjeli eksperiment međunarodne zajednice u koji je uloženo mnogo novca.

– To se pravdalo navodnim “jačanjem nezavisnosti pravosuđa i kapaciteta”, a zapravo novac je odlazio u džepove stranih konsultanata i raznih analiza i studija – naglasila je Vulićeva.

Ona je ponovila da sve dok se po mišljenja i naloge ide u ambasade nema vladavine prava i demokratije u BiH, niti ima budućnosti za njene narode.

Foto: Ustupljena fotografija

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Poljoprivrednicima predstavljen jednostavniji način prijave za dodjelu sredstava za nabavku mašina i opreme (FOTO)
Naredni članakBukejlović: Odlazak stranih sudija interes svih u BiH (VIDEO)