Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da su Sud i Tužilaštvo BiH otuđeni centri moći i instrumenti u rukama određenog dijela međunarodne zajednice s ciljem razgradnje Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, otimanja imovine entitetima i stvaranja unitarne BiH.

Napominjući da je engleskim kompanijama već ustupljena imovina u Varešu, Vulićeva je naglasila za Srnu da to samo potvrđuje zašto srbomrscima smeta predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i zašto se protiv njega vodi namješteni sudski postupak.

“Vlast u Republici Srpskoj, na čelu sa predsjednikom Dodikom, nikada neće dozvoliti otimanje imovine Republike Srpske od bilo koga, pa ni od Engleza i ostalih frigidnih likova, jer je u Dejtonu imovina nedosmisleno dodijeljena entitetima”, rekla je Vulićeva.

Sve ovo, dodala je ona, jasno otkriva nečasnu ulogu Kristijana Šmita i onih koji su ga poslali u BiH i podržavaju njegove nelegalne radnje, među kojima je i rukovođenje pravosudnim institucijama u BiH s ciljem razgradnje Dejtona.

“Hapšenje predsjednika Suda BiH Ranka Debevca, koji je i onako imao sumnjivu biografiju, kao što je ima i sam tužilac Nedim Ćosić, potvrđuju sve ono na šta srpske institucije ukazuju. Pravosuđem u BiH upravljaju stranci radi ostvarenja svojih interesa posredstvom ‘podobnih’ likova u Sudu i Tužilaštvu koji mogu da se pohvale svim osim da rade profesionalno, po pravu i pravdi”, ocijenila je Vulićeva. 

Foto: Ustupljena fotografija

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Nova godina dočekana uz koncert i vatromet (FOTO/VIDEO)
Naredni članakDogodilo se na današnji datum, 2. januar