Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić rekla je da se po ko zna koji put potvrđuje da BiH zemlja apsurda.

– Dok se zalažemo za evropski put, tražimo model za dijalog i dogovor domaćih političara, sarajevskim ulicama šepuri se tamo neki turista i osmišljava kako BiH vratiti bezbroj koraka nazad – istakla je Vulićeva za Srnu povodom informacije da će Kristijan Šmit, koji se lažno predstavlja za visokog predstavnika u BiH, danas nametnuti Izborni zakon.

Ona je upitala kakva je demokratija gdje sposobnim i samostalnim građanima upravlja nekakav politički, propali i iskompleksirani tutor?

– Nema zakona kojim će Šmit uništiti Republiku Srpsku i srpski narod, a oni koji pristaju da mu budi podanici i poslušnici, te dozvoljavaju njemačkom državljaninu da im uređuje BiH, dok su im usta puna njene navodne suverenosti, nemaju se čemu dobrom nadati. Očigledno da pristaju da žive u koloniji i protektoratu, iako tako ne mogu u EU, za koju se navodno zalažu – istakla je Vulićeva.

Naglasila je da je srpski narod kroz istoriju pobjeđivao divizije Nijemaca, i jedan Šmit je za nas mali mrav koji sigurno neće uređivati život stanovnika Republike Srpske koji su izabrali svoje političke predstavnike na demokratski i legitiman način.

– I zato ne postoji frustracija i histerija Kristijana Šmita koju politički predstavnici Republike Srpske ne mogu i neće pobijediti. Što se nas tiče, Šmit ne postoji, niti će postojati bilo kakva odluka ili zakon koje on nameće – poručila je Vulićeva.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Odjeljenje za civilnu zaštitu grada Doboja: Upozorenje na jak i olujni vjetar od 27. do 28. marta
Naredni članakGoganović iz Brisela: Saradnja sa NATO da, integracije – ne