Predsjedavajuća Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić ocijenila je večeras da je apsurdna tvrdnja Kristijana Šmita da brine o građanima BiH, jer su građani birali one koji treba da brinu o njima, ističući da će mu se obiti o glavu ugnjetavanje srpskog naroda, ali i ostalih naroda u BiH.

Prema njenim riječima, sve dok turista Šmit u BiH ima saveznike u Centralnoj izbornoj komisiji, Službenom glasniku BiH i pravosuđu, može da se ponaša prema građanima BiH kao što to čini.

– Taj turista niti je biran, niti imenovan, niti bilo šta od toga. Građani BiH su birali one koji treba da brinu o njima, a to nije nikakav stranac, ilegalac – rekla je Vulićeva Srni komentarišući Šmitov zahtjev da Parlamentarne skupštine BiH u što skorijem roku donese izmjene i dopune Izbornog zakona BiH ili će on to uraditi.

Vulićeva je okarakterisala BiH kao protektorat i zemlju beznađa.

– Politički isfrustriran, turista, čovjek bez karaktera… Od njega je očekivati da samo ukoliko bude mogao, Srbe u kazamate smjesti – rekla je Vulićeva i poručila da je pravda spora, ali i te kako dostižna.

Prema njenim riječima, rušiti dejtonsku BiH, ugnjetavati Srbe i dobru se nadati može samo osoba kao što je Šmit, bez stida i srama.

Ističući da Šmit nema nikakva ovlaštenja, ni značaj, Vulićeva je navela da je prije nekoliko dana ušao u Beču u avion sa delegacijom BiH u Beču, a da ga niko nije ni primijetio.

– Na aerodromu u Beču on je samo jedan od milion putnika, shvatili smo da se radi o njemu kada smo sletjeli u Sarajevo jer se sva Granična policija sjatila oko turiste – rekla je je Vulićeva.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: SRNA

Prethodni članakDodik: 9. januar obilježićemo veličanstveno i dostojanstveno; Srpska slavi svoju slobodu
Naredni članakDogodilo se na današnji dan, 20. decembar