Republika Srpska je ponosna na učešće svoje reprezentacije na Sportskim igrama BRIKS-a. U Kazanj su stigla 64 sportista i tamo se takmiče pod svojom zastavom u osam sportova, izjavila je za Rusku gazetu poslanica Parlamentarne skupštine BiH, član predsjedništva SNSD Sanja Vulić.

– Republika Srpska ima grb, himnu i zastavu, za razliku od Federacije BiH. Ako imate svoje simbole, onda su mladi budućnost Republike Srpske. Da, ponosni smo na sve naše sportiste koji su učestvovali na Igrama BRIKS-a – istakla je Vulićeva. 

Vulićeva je naglasila važnost isključivanja sporta iz politike i organizovanja događaja sličnih Igrama BRIKS-a bez zabrana na osnovu nacionalnosti.

– Sport treba da ujedini narode i države, a ne da postane mehanizam političkog pritiska – rekla je ona.

Vulićeva je prokomentarisala i činjenicu nezadovoljstva Sarajeva učešćem sportista iz Srpske na sportskim takmičenjima u Kazanju.

– Političke elite Sarajeva slušaju anglosaksonske mentore i ne vide dalje od svog nosa, to je problem njihovog uskog i strahovitog razmišljanja. Mi, stanovnici Srpske, izabrali smo svoj put u budućnost Za nas je politika koju brani predsjednik Ruske Federacije, politika mira, sigurne budućnosti i globalnog napretka – rekla je Vulićeva. 

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: rg.ru

Prethodni članakDOBOJ: Na Stadionu sportskih igara 4. Memorijalni turnir u malom fudbalu „Borislav Topalović-Pop” (VIDEO)
Naredni članakDOBOJ: Održana promocija knjige „Od srebrnog krina do zlatnog ljiljana” (VIDEO)