Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentrane skupštine BiH Sanja Vulić poručila je ministru unutrašnjih poslova FBiH Rami Isaku da mu je najbolje da radi ono što, izgleda, jedino zna – da bilda mišiće, ali ne na Srbima i Republici Srpskoj, već na sebi.

– Ramo, pojma nemaš. I ajde što pojma nemaš, to smo svi uvidjeli za vrijeme tvog kratkog mandata koji si dobio zahvaljujući i glasu svog sina, već što se iz dana u dan blamiraš ponavljajući da ćeš ti nekoga hapsiti po Republici Srpskoj. Nije to ni način da se dodvoriš svom narodu, jer i oni znaju bolje od tebe da ne možeš ni kročiti u Srpsku, a ne da hapsiš – naglasila je Vulićeva.

Ona je poručila Isaku da grubo krši Ustav i poigravaš se sa budućnosti BiH, ugrožava mir, teritorijalni integritet i suverenitet BiH.

– Za nauk tebi, a i drugima – Aneks 1 A Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, član 1, tačka 2, između ostalog, piše: “Nijedan entitet neće ugrožavati drugi entitet niti protiv njega upotrijebiti silu, te vojne snage jednoga ili drugoga entiteta neće ni pod kakvim okolnostima ulaziti na teritoriju drugog entiteta ili boraviti na njemu bez dozvole vlade drugoga entiteta i Predsjedništva BiH”.

Dalje, tačkom 5.5 a Ustava BiH, između ostalog, definisano je: “Nijedan entitet neće prijetiti silom ili koristiti silu protiv drugog entiteta i ni pod kojim okolnostima neće oružane snage jednog entiteta ući na teritoriju drugog entiteta ili na njoj boraviti bez saglasnosti vlade drugog entiteta i Predsjedništva BiH” navela je Vulićeva u izjavi za Srnu.

Ona je istakla da Isak, ako zna, bar pročita Dejtonski sporazum pa će naučiti da nema nikave nadležnosti u Republici Srpskoj, a ako ćemo ići i dalje nema posebnih nadležnosti ni u FBiH bez saglasnosti kantonalnih ministara unutrašnjih poslova.

– Tako da, još jednom poručujem Rami: “Bildaj, Ramo, kad ti već ne ide sa praznim pričama o hapšenju” – poručila je Vulićeva.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Botić i Lizde apsolutni pobjednici na 7. Memorijalnom turniru “Miodrag Mićo Mirčetić” (FOTO)
Naredni članakZa boračke kategorije do 2026. planirano povećanje za 150 miliona KM godišnje