Šef kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić rekla je da će prihvatiti sve sugestije ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Nenada Nešića i njegovog ministarstva ukoliko se odredi da joj treba zaštita na području Federacije BiH /FBiH/.

“A kada je u pitanju Republika Srpska, ona je slobodna i bezbjedna za sve građane koji žive u njoj i nema potrebe da me bilo ko štiti”, rekla je Vulićeva Srni.

Govoreći o podršci koju je dobila nakon prijetnji koje su joj upućene iz FBiH, Vulićeva je podsjetila da nije u pitanju napad na pojedinca već srpski narod.

“Još jednom smo dokazali da je Republika Srpska naša kuća i da smo svi mi Republika Srpska, bez obzira na atake koji idu prema bilo kome od nas”, kaže Vulićeva.

Ona je izrazila sumnju da će pravosudne institucije sankcionisati one koji su je vrijeđali i prijetili joj, a dodala je da tu ima i prekršaja, i krivičnih djela.

“Ja sam samo u Policijskoj upravi Doboj ostavila 38 dokaza i narezan ce-de sa nekoliko priloga, jer u svemu ovome postavlja se pitanje rada i transparentnosti pojedinih medijskih kuća, koje su me neovlašteno snimale i slikale bez mog odobrenja i sve to distribuirale u javnost, a onda me izložile javnom linču”, rekla je Vulićeva.

Ona je podsjetila da se prije tri do četiri mjeseca desila skoro ista situacija, kada su pojedini mediji, kako je rekla, pozivali na njen odstrel.

“Onaj koji vam se ne sviđa i koga ne možete ućutkati na način kako vi smatrade da treba ili na način kako to smatraju vaši nalogodavci, bila to Ambasada Velike Britanije ili SAD, onda krenete za ovakvim stvarima”, istakla je Vulićeva, koja je i potpredsjednik SNSD-a.

Prema njenim riječima, to je kršenje postojećih zakona koji su doneseni u Parlamentarnoj skupštini BiH, za razliku od navodnog zakona po kojem se sudi predsjedniku Srpske, koji nikada nije ugledao svjetlo dana i nije bio u parlamentarnoj proceduri.

“To dovoljno govori da smo mi zemlja apsurda i da je sve moguće, čak i likvidacija bez sankcija”, navela je Vulićeva.

Vulićeva je napomenula da je njena reakcija ispred zgrade Suda BiH bila samo razmjena ličnog iskustva sa kolegama koji su došli da daju podršku predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, ističući da su to pojedine medijske kuće zloupotrijebile.

Nakon suđenja predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku u Sudu BiH, Vulićevoj su sa više naloga na društvenim mrežama upućene prijetnje po život, a među onima koji prijete je i bivši pripadnik odreda “El mudžahedin” Sanin Musa. 

Foto: Ustupljena fotografija

Izvor: SRNA

Prethodni članakGoganović: Zastoji u saradnji zbog dnevnih politika
Naredni članakDOBOJ: Saopštenje za javnost GO SNSD-a Doboj povodom napada na Sanju Vulić