Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da napad na srpsku povratnicu u Stošnici kod Vozuće u Federaciji BiH nije iznenađenje, jer Bošnjaci već odavno ovakvim postupcima šalju poruku povratnicima da će ako ne milom otići silom.

– Apsolutno ne iznenađuje ponašnje Bošnjaka prema srpskim povratnicima u Vozućoj ili bilo gdje na prostoru FBiH – rekla je Vulićeva.

Ona je izrazila uvjerenje da federalni MUP ništa neće uraditi i da su svi saveznici Bošnjacima nasilnicima koji žele da “istrijebe” i posljednjeg čovjeka srpske nacionalnosti u na području Federacije.

. Ovo je najbolji dokaz koliko smo mi u Republici Srpskoj miroljubivi, koliko praštamo, koliko smo otvoreni za sve za razliku od njih u FBiH koji smatraju da Srbe treba istrijebiti ne samo sa ovog prostora, već i iz BiH kako bi oni stvarili svoju unitarnu zemlju – istakla je Vulićeva.

Srpska povratnica u Stošnici kod Vozuće u Federaciji BiH Ljeposava Petković /77/ pretučena je u porodičnoj kući nakon što su joj dva lica sjekirom provalila u kuću i prijetili da će je ubiti.

Foto: Ustupljena fotografija

Izvor: SRNA

Prethodni članakDodik: Srpska je vidljiva i biće vidljiva u svakom procesu, pa tako i kada je Fronteks u pitanju
Naredni članakDOBOJ: Proslavljena Hanuka – praznik svjetlosti i slobode (FOTO)