Predsjedavajuća Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da je nedopustivo konstantno nastojanje ambasadora SAD u BiH Majkl Marfi da bude tutor domaćim političarima koji pokušavaju da dogovore rješenja prihvatljiva za sve narode u BiH.

Komentarišući reagovanje iz Ambasade SAD na HDZ-ov prijedlog izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH, Vulićeva je za Srnu ocijenila da sve što dolazi iz Marfijeve kuhinje apsolutno ne iznenađuje, s obzirom na to da on ima za cilj da sa ovih prostora protjera ne samo Srbe, nego i radi intenzivno na tome da protjera i Hrvate i tako ispuni želju bošnjačkog političkog Sarajeva, a to je unitarna BiH.

– Dok mi sa politčke scene pokušavamo da se dogovorimo i da napravimo prijedloge zakona koji idu u korist svih naroda koji žive u BiH, on konstantno pokušava da bude naš tutor i da nas zarobi i bude taj koji će nam odlučivati o životu i o smrti – istakla je Vulićeva.

Ona je dodala da je to krajnje nedopustivo i još jedan od dokaza koliko se Marfi umislio da je gospodar BiH i naroda koji u njoj žive.

– Poručujem mu da o tome može da sanja još vrlo kratko jer je on odlazeći ambasador, a dolaskom Donalda Trampa na čelo SAD definitivno će biti ocijenjen kao jedan od najlošiih američkih diplomata – istakla je Vulićeva.

Ona je navela da širiti mržnju prema bilo kome, a nadati se nečemu dobrom nikome nije pošlo za rukom, pa neće ni Marfiju.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDodik: Nema evropskog puta sa OHR-om i stranim sudijama
Naredni članakDodik: Na evropskom putu BiH nema mjesta međunarodnom intervencionizmu (VIDEO)