Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je za Srnu da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić brine o interesu svih građana u BiH, dok se američka Ambasada u Sarajevu bavi razgradnjom Dejtonskog mirovnog sporazuma i stvaranjem unitarne BiH.

– Јasno je šta piše, a šta ne piše u Opštem okvirnom sporazumu za mir u BiH, ali šta vrijedi kada Majkl Marfi ne čita, već u javnost iznosi svoje frustracije i stavove bez argumenata. Za građane u BiH svanuće sunčan dan kada politički ostrašćeni Majkl Marfi ode sa političke pozornice u BiH – istakla je Vulićeva.

Ona je naglasila da predsjednik Vučić brine o slovu međunarodnog dokumenta, a Ambasada SAD u Sarajevu poziva se na presude institucije koja je pod međunarodnim uticajem i ne štiti i ne podržava Ustav već ga pravnim nasiljem modelira i izjave nekih zvaničnika.

– Odlazeći ambasador Marfi pokušava da u BiH napravi i ostavi što veći nered i haos. Diplomatija mu ne ide od ruke, ali je šampion za pravljenje cirkusa i spletki – konstatovala je Vulićeva.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: RTRS

Prethodni članakVišković za RTRS: U Ustavu jasno definisano da imovina pripada entitetima; Ambasada SAD da se ne miješa (VIDEO)
Naredni članakGoganović poručio Helezu: Republika Srpska je trajna kategorija