Šef Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić smatra da bi ambasador SAD u BiH Majkl Marfi trebalo da poznaje situaciju u BiH i da radi u skladu sa svojim ovlaštenjima, te poručila da će Republika Srpska jedina odlučivati o svojoj sudbini kao neupitna i trajna kategorija.

“Marfi je dovoljno dugo u ovoj zemlji da bi trebalo da zna kada govori u vjetar, a u posljednje vrijeme ima naviku da to čini, barem kad je riječ o Republici Srpskoj”, rekla je Vulićeva Srni reagujući na Marfijeve optužbe “da od predsjednika Srpske Milorada Dodika i njegovih saveznika dolazi strašna zapaljiva retorika i napadi na državu”.

Ona je podsjetila da je Republika Srpska odavno prevazišla tutore i one koji joj kreiraju dnevni red sjednice Vlade.

“Stoga, Marfi ili neka radi u skladu sa ovlaštenjima, nepristrasno i objektivno ili neka nastavi da čita saopštenja koja mu stižu iz centrale SDA. Tužno je koliko nazovi diplomate srozavaju svoj ugled u želji da se učine prijateljima ekipi iz SDA”, ocijenila je Vulićeva.

Vulićeva je dodala da bi lično voljela da Republika Srpska da odlikovanje Melaniji i Donaldu Trampu. “Očekujući povratak bračnog para Tramp na političku scenu, ništa nije nemoguće”, napomenula je Vulićeva.

Američki ambasador u BiH Majkl Marfi izjavio je da od predsjednika Srpske Milorada Dodika i njegovih saveznika dolazi “strašna zapaljiva retorika, napadi na državu, nastojanja da se podriva BiH i njene institucije, teritorijalni integritet”.

“Nećemo stajati po strani i mirno posmatrati, niti dopustiti raspad ili nasilje u ovoj zemlji”, rekao je Marfi za “Srpskainfo” i dodao da je odluka o odlikovanju ruskog predsjednika Vladimira Putina sramota.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakPD PS BiH u srijedu o novom sazivu Savjeta ministara
Naredni članakDogodilo se na današnji datum, 24. januar