Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić istakla je da je očigledno da svi u BiH ne baštine istu BiH, te da su sve prilike da politički predstavnici bošnjačkog naroda nikada nisu prihvatili do kraja dejtonsku BiH, koju čine dva entiteta i tri konstituvna naroda, i da im je bila privremeno, prelazno rješenje dok ne postane “građanska”.

– Složiću se sa Denisom Zvizdićem u jednom, a to je – u laži su kratke noge. Mogu oni izjavljivati šta žele, ali bi bilo sjajno i veoma efikasno da na bazi argumenata, činjenica i dokaza izađemo pred sve one sile kojima su lažnom, ostrašćenom i srbomrzačkom retorikom od srpskog naroda napravili sve ono što nije – poručila je Vulićeva, komentarišući reagovanja Denisa Zvizdića i Elmedina Konakovića na pismo koje su srpski parlamentarci uputili Evropskom parlamentu i američkom Kongresu i Senatu.

Ona je naglasila da se Srbi sve vrijeme zalažu za teritorijalni integritet i suverenitet BiH, a politički predstavnici bošnjačkog naroda lobiraju za političku likvidaciju predsjednika Republike Srpske, uništenje svih institucije Srpske i njeno brisanje sa mape.

Vulićeva je poručila bošnjačkim političkim predstavnicima da Dejtonski sporazum, kao i 14 prioriteta koje BiH treba da ispuni na putu ka EU nisu “švedski sto”, pa da razni Zvizdići i Konakovići uzimaju što im se svidi na putu ka stvaranju unitarne BiH.

– BiH nije samo bošnjačka, koliko god oni mislili da jeste i koliko god se borili za dominaciju nad ostala dva naroda, tako da san koji sanjaju još od Alije Izetbegovića koji je žrtvovao mir da bi ostvario svoju ideju o unitarnoj BiH, neće im poći za rukom. Očigledno je da su toga sve svjesniji, pa ih je veoma pogodila istina i činjenice navedene u pismu upućenom evropskim parlamentarcima i Kongresu i Senatu SAD. Dosta ste vi lagali, izmišljali i glumili žrtve gdje god se pojavite, istina je jedna – potkovana argumentima – poručila je Vulićeva.

Foto: rtrs.tv/Istupljena fotografija

Izvor: SRNA

Prethodni članakPožari u Derventi i Doboju ugašeni, nema povrijeđenih
Naredni članakDOBOJ: Za međunarodnu Novu godinu Igor Vukojević i Neda Petrušić