Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da je jasan pakt glavnog tužioca Tužilaštva BiH Milanka Kajganića sa đavolom, odnosno sa najmračnijih strukturama bošnjačkog političkog i pravosudnog podzemlja, gdje je on u formi klasičnog vazalskog odnosa na krajnje nečastan način stigao do velikog vezira, ali, naravno, janjičara.

– Iz siromašne biografije Milanka Kajganića jasno se vidi da su mu reference i za poziciju okružnog tužioca u najmanju ruku osrednje, ali je nakon kretanja kroz službe koje nisu u pravosuđu, shvatio da se na visoke pozicije može doći kraćim, ali svakako nečasnijim putem. To se najjednostavnije može nazvati pravosudna prostitucija, jer čovjek bez kvalitetnog pravosudnog kredibiliteta biva postavljen na visoku i odgovornu funkciju sa koje su gotovo svi njegovi prethodnici neslavno otišli u zaborav – naglasila je Vulićeva.

Da bi dobio to što je dobio, izjavila je Vulićeva za Srnu, Kajganić se morao odreći istrage o srpskim civilnim žrtvama u Doboju, odustati od gonjenja Bošnjaka, prihvatiti nova “pravila igre”, primite hatišerife i fermane od glavnih sultana i begova i postati to što jeste – izdajnik svog naroda i to onog za koji važi stara narodna izreka: “Ako su Turčinu ruke krvave do lakata, poturici moraju biti do ramena”.

– Da je Milanko Kajganić kroz svoje školovanje učio istoriju, ali očigledno da nije, znao bi da su svi izdajnici svog naroda završili neslavno ili na stubu srama ili sa velikim prokletstvom na svoje potomke.

Skidajući glave vođama svog naroda i primivši u ruke kesu krvavih dukata, neće dobiti ništa osim nesreće i kletve ne samo naroda, nego i pokoljenja. Kajganiću, razmisli dobro šta radiš i uvijek se sjeti stare narodne poslovice: “Svaka sjekira sebi malj odsječe”. Pametnom dosta – naglasila je Vulićeva.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakDOBOJ: Protekle godine zabilježen pad broja krivičnih djela
Naredni članakGoganović: Napad me nije uplašio, ostajem u Sarajevu da štitim interese Srpske