Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da Valentin Incko nije čovjek, već ameba, a BiH nije država, već protektorat i eksperiment dijela međunarodne zajednice, te da je to već opštepoznato.

“Takođe, opštepoznato je i da Predstavnički dom jedini može da donosi zakone, a u kvazi državi protektor Valnetin Incko se stavlja iznad parlamenta. Logično je da se onda postavi pitanje čemu izbori, čemu Predstavnički dom, čemu volja birača kad je jedan osvjedočeni srbofob iznad države i iznad naroda. Neka ide u svoju Austriju pa neka pokuša da se postavi iznad svega”, rekla je Vulićeva.

Ona je rekla da srbofob Incko, podržan od svojih mentora, u 21. vijeku uskraćuje osnovna ljudska prava, pravo na mišljenje, pravo na slobodu izražavanja, što je neshvatljivo.

Vulićeva je konstatovala da je veliku paniku i strah kod značajnog dijela međunarodne zajednice izazvao izvještaj Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji jer istina je počela izlaziti na vidjelo.

“Da ima istinske najmere da se riješi sudbina svih stradalih u BiH, uradila bi se DNK analiza u svim grobnim mjestima i na Zejtinliku, ali i u Potočarima i to bi radili forenzičari i patolozi. Tada bismo znali pravu istinu, a ne takozvanu ‘istinu’ koju servira OHR i sluge međunarodne zajednice”, rekla je Vulićeva.

Ona je navela da je u tragičnom sukobu od 1991. do 1995. godine stradalo 35.000 Srba i 30.000 Bošnjaka i upitala – pa, zar see onda genocid nije desio i nad Srbima?

Komentarišući reakciju Mirka Šarovića na nametnutu Inckovu odluku, Vulićeva je rekla da to ne zaslužuje nikakav komentar osim žaljenja.

“Žalosno je koliko je taj čovjek ucijenjen od ambasada i političkog Sarajeva da mu je sve preče od Republike Srpske. Jedino što on smije da kaže jeste da je Milorad Dodik kriv za sve i što je sijed, što sunce grije, kiša pada, Dodik mu je kriv i kada on glasa za prijedloge Kluba SDA, iako SNSD smatra da to nije interes Republike Srpske. Dajem šansu sastanku, pa ćemo vidjeti kako će se Šarović ponašati, ali činjenica je da on mora na redovne konsultacije u Sarajevo”, rekla je Vulićeva.

Ona je istakla da vladajuća koalicija u Republici Srpskoj ima i znanje i moć i snagu da nastavi putem razvoja i samostalnosti bez bilo kakvih tutora, podsjetivši da je Srpska krenula pravim putem onog trena kada je Dodik došao na čelo Vlade i zabranio slanje dnevnog reda za sjednicu na odobrenje visokom predstavniku. 

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakTijana Bogdanović osvojila bronzanu medalju u tekvondou
Naredni članakKovačević daje izjavu povodom početka potpisivanja peticije