Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da BiH ima šansu samo kao dejtonska, a iluzija da će biti građanska postoji samo u mašti Bošnjaka koji rade u Ambasadi SAD, čije želje potpisuje ambasador Majkl Marfi.

Povodom saopštenja Ambasade SAD u BiH u kojem je navedeno “da će Dodikovo destabilizirajuće djelovanje imati negativne posljedice ne

samo za njega, već i za sve građane ove zemlje gdje god da žive”, Vulićeva je istakla da se predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i srpski narod ne plaše mržnje i loših namjera Marfija, te da je ljubav pobijedila sve, pa će pobijediti i srbomrsce.

“Majkl Marfi, da vas podsjetim, kiseonik ste zabranili bebama, samo s ciljem da što više Srba umre. Nije to tako davno bilo, 1992. godine. Mržnja dijela američkih političara prema Srbima odnijela je 12 malih života, ali evo nas i danas, svih nas Srba koje toliko pojedinci, među kojima ste i vi mrzite. Svaki dan ćemo vas podsjećati da vaše zlo ne može biti jače od ljubavi i ponosa srpskog naroda”, rekla je Vulićeva.

Vulićeva je istakla da je Republika Srpska vječna, a priznata je Opštim okvirnim sporazumom za mir u BiH.

“Republika Srpska je amanet srpskih sinova svima nama. Ne dirajte nas! Bumerang se brzo okrene. Prijetnje izazivaju kontraefekat, predugo ste ovdje da bi nas tako malo poznavali”, poručila je Vulićeva američkom ambasadoru.

Ona je napomenula i da je nekadašnji šef Stejt departmenta i Savjeta za nacionalnu bezbjednost, te američki državni sekretar Henri Kisindžer rekao da je BiH izmišljena zemlja. 

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Јak vjetar skinuo dio limenog krova sa objekta stare toplane
Naredni članakDOBOJ: Odjeljenje za civilnu zaštitu grada Doboja: Upozorenje na jak do olujni vjetar od 1. do 2. decembra