Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da Tužilaštvo BiH neće reagovati na ratnohuškačke stavove koje je iznio profesor Mithad Ćeman, jer glavni tužilac Milanko Kajganić i ostali poslušnici dijela međunarodne zajednice, turiste Kristijana Šmita i odlazećeg američkog ambasadora u BiH Majkla Marfija podržavaju pozivanje na odmazdu srpskog naroda.

– Јedini cilj bošnjačkog Sarajeva je istrebljenje srpskog naroda koji im je najveća smetnja u realizaciji njihovih islamističkih ciljeva i stvaranje države po šerijatskim propisima u srcu Balkana – istakla je Vulićeva za Srnu.

Ona je ukazala da ćutanje i podržavanje srbomrzačke i brutalne retorike Ćemana je upravo obrazac ponašanja prema Srbima koji zagovaraju Marfi i njegovi sljedbenici – što brutalnije, što krvoločnije, što traumatičnije sve dok se ne zatre srpsko sjeme i pleme.

– Uz takvu mržnju imamo još veću šansu za budućnost u svojoj, slobodnoj Republici Srpskoj. Muslimani nisu željeli da žive u multuietničkoj Јugoslaviji, u čemu su ih svojski podržavale mnoge zemlje svijeta, posebno velike sile. Mi, Srbi smo željeli da ostanemo u Јugoslavije i nisu nam dali. Danas, ne želimo da živimo u unitarnoj, šerijatskoj BiH u koju nas tjeraju, već u dejtonskoj BiH i ni to nam ne dozvoljavaju, i zato je naša jedina šansa slobodna i samostalna Republika Srpska – poručila je Vulićeva.

Foto: Ustupljena fotografija

Izvor: SRNA

Prethodni članakDodik: Ako EU prihvati Šmitovo nametanje, evropski put BiH je završen
Naredni članakSrećna pravoslavna Nova godina!