Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da je cilj ubrzanja sudskog procesa protiv predsjednika Republike Srpske više nego jasan – otuđeni centri moći Sud i Tužilaštvo BiH rade na realizaciji scenarija Majkla Marfija i Kristijana Šmita o političkoj likvidaciji Milorada Dodika.

Ona je poručila da srpski narod voli Republiku Srpsku i predsjednika Srpske, te da je ljubav nepobjediva.

– Za razliku od njih – izdajnika i srbomrzaca, srpski narod je odlučan i karakteran, te im poručujem – pobijedićemo vas. Umjesto da vi zatrete svaki srpski trag, Srbi će na smetljište istorije poslati nasljednika nacista Šmita i rušitelja dejtonske BiH Marfija – izjavila je Vulićeva Srni.

Iz Suda BiH danas su naveli da neće biti odgađanja pretresa planiranog za srijedu, 20. decembar, te da neće ponovo odlučivati o ponovljenom /drugom/ zahtjevu odbrane predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika za prenošenje vođenja krivičnog postupka na nadležni sud u Banjaluci.

Dodik je ocijenio da odbijanjem Suda BiH da odgodi ročište po zahtjevu njegove odbrane pokazuje da je sve više vidljivo da se pokušava ubrzati taj proces i bez prava što prije doći do presude.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Zdravom ishranom protiv zimskih bolesti (VIDEO)
Naredni članakU Sarajevu uhapšeni Debevec i Mehmedagić (VIDEO)