Šef Kluba poslanika SNSD-a Sanja Vulić izjavila je na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH da se iz dana u dan vrši linč i tlače Srbi i Hrvati u BiH što jasno pokazuje da je ovo iluzija od suverene zemlje.

Vulićeva je ukazala da političko Sarajevo zanemaruje ono što zaista piše u Dejtonskom mirovnom sporazumu već stalno ponavlja da je BiH “suverena zemlja”, jer mu ne odgovara da se priča o dejtonskoj BiH.

– Koliko vam ne odgovara napisano u Dejtonskom mirovnim sporazumu govori činjenica da je izvorni dokument tog sporazuma sakriven ili ukraden. Šta god da je urađeno s njim, to je jedan od ključnih dokaza i činjenica koliko vam smeta izvorni tekst koji je napisan, pa sada dovodite neke takozvane eksperte, tumače… – rekla je Vulićeva.

Prema njenim riječima, da je političkom Sarajevu odgovaralo sve ono što piše doslovno u Opštem okvirnom sporazumu za mir u BiH taj originalni dokument bi svima bio dostupan u ovoj zemlji, što je prirodno i normalno svuda u svijetu.

– BiH kao takav primjer ne možemo navesti. Kada govorimo o suverenoj zemlji, u svakoj suverenoj zemlji jednaka prava imaju svi narodi koji u njoj žive, a BiH to nije. To najbolje potvrđuje činjenica da se iz dana u dan vrši linč i tlače Srbi i Hrvati u BiH što jasno pokazuje da je BiH iluzija od suverene zemlje – naglasila je ona.

Vulićeva je, tokom rasrpave o izvještaju o radu Pravobranilaštva BiH za 2023. godinu, istakla da je najbolji pokazatelj koliko je pravosuđe u ovoj zemlji pod uticajem Anglosaksonaca najbolje potvrđuju ovakv izvještaji u kojima sami sebe iz godine u godinu demantuju.

– Imaju vas koji ste očito njihovi portparoli da ponavljate jedne te iste teze kako je zemlja suverena, a da zanemarimo ono što zaista pište u Dejtonskom mirovnom sporazumu – rekla je Vulićeva.

Poslanik PDP Mira Pekić je tokom rasrpave o izvještaju predložila zaključak da Pravobranilaštvo BiH Predsatavničkom domu u roku od 30 dana dostavi izvještaj o svim arbitražnim i drugim postupcima sa elementom inostranosti, koji mogu imati finansijke posljedice po BiH.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakDodik: Partije da donesu pojedinačne odluke i izađu na izbore (VIDEO)
Naredni članakŠpirić: Dom naroda do daljeg u blokadi