Vlasti Republike Srpske nastaviće da se zalažu za dejtonsku BiH, te poštovanje Ustava i zakona, jer to jedino ima budućnost i perspektivu, rekla je danas šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić.

Komentarišući zaključke Savjeta za sprovođenje mira u BiH, Vulićeva je navela da se vlasti Srpske jedine zalažu za dejtonsku BiH i poštovanje Ustava.

Prema njenim riječima, da su zemlje članice PIK-a ozbiljne odavno bi prihvatile činjenicu da nelegitimni i nepotvrđeni Kristijan Šmit treba da ode iz BiH.

– Kristijan Šmit je turista i kreator haosa koji nas prati proteklih godinu i po, dvije. On se apsolutno nizašta drugo ne zalaže osim za haos, nemire, svađu i dodatno udaljavanje naroda, a trebao bi sve suprotno da radi – rekla je Vulićeva.

Upravni odbor PIK-a tvrdi u zaključcima da vladajuća koalicija u Republici Srpskoj “flagrantno napada” Dejtonski sporazum, ustavni i pravni poredak BiH, te njen suverenitet i teritorijalni integritet”, kao i da Srpska nije potpisnik Dejtona, da entiteti nisu države i da nemaju suverenitet.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Timovi porodične medicine dobojskog Doma zdravlja akreditovani na maksimalnih sedam godina
Naredni članakVRIJEME: Sutra do 40 stepeni, poslije podne naoblačenje sa kišom