Uoči dolaska predsednika Srbije u važnu, i po ocenama srpskih zvaničnika, rizičnu posetu Hrvatskoj, glavni grad te zemlje okićen je srpskim zastavama, javljaju zagrebački mediji.

Dosta se prethodnih dana spekulisalo na kakav doček će Vučić naići u Zagrebu.

Atmosferu pred dolazak srpskog predsednika na poziv hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović usijale su brojne izjave hrvatskih funkcionera, političara, desničara i predstavnika NVO u kojima se spominje ratna odšteta, pozivi Vučiću da se izvini za dešavanja u ratovima 90-tih…Stizali su i pozivi Zagrepčanima da spuste roletne u znak protesta zbog dolaska Vučića, a postavljalo se i pitanje da li će se u Zagrebu zavijoriti srpska zastava. Za danas je najavljeno i više protesta…

Sa srpske strane, stizale su ocene da je poseta Vučića veoma rizična i da je u Hrvatskoj stvorena atmosfera koja, kako je rekao srpski ministar policije Stefanović, “poziva da se neko čudo desi”.

Ako se po jutru dan poznaje, nije sve tako “crno”…

Zagrebački Index.hr javlja da je Zagreb okićen srpskim zastavama.

“Jutros su srpske zastave osvanule po gradu. Jedna je i ispred Hrvatskog narodnog kazališta (pozorišta)”, navodi hrvatski portal.

Na ulicama Zagreba nalazi se jako policijsko obezbeđenje.

Vučić će sleteti na aerodrom Franjo Tuđman oko 10 sati. Svečani doček koji mu priređuje Grabar Kitarović zakazan je za 10.30.

(Mondo.rs)

Prethodni članakJoš jedno izdanje emisije 7 dana Doboja, 11. 2. 2018. (Video)
Naredni članakDOBOJ: Jaka eksplozija i požar, jedna osoba poginula