Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas i sutra u posjeti BiH tokom koje će otvoriti kancelariju Generalnog konzulata Srbije u Trebinju i Međunarodni sajam privrede u Mostaru.

Vučić će se danas u Mostaru sastati sa hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem, kao i sa predstavnicima Koordinacionog odbora srpskih udruženja i organizacija.

Tokom dana, Vučić će obići Sabornu crkvu Svete trojice u Mostaru, čija je obnova u toku, i sastati se sa Njegovim preosveštenstvom episkopom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Grigorijem, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

Sutra, drugog dana posjete, Vučić će se sastati sa predsjednikom Vlade Bugarske Bojkom Borisovom, a nakon toga će otvoriti 21. Međunarodni sajam privrede i obići štandove Srbije, koja je zemlja partner na ovogodišnjem sajmu, kao i štandove drugih izlagača.

Tokom popodneva, Vučić će boraviti u Trebinju, gdje će obići lokaciju na kojoj se gradi dječiji vrtić “Srbija”, otvoriti Konzularnu kancelariju Generalnog konzulata Srbije i obići Saborni hram Svetog Preobraženja Gospodnjeg.

(Agencije)

Prethodni članakDoboj: Uzrok sinoćneg požar u Vidovdanskoj neispravne instalacije?!
Naredni članakNaoblačenje i slaba kiša krajem dana