U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se očekuje toplo vrijeme, popodne i uveče slaba kiša u pojedinim krajevima, a počeće da duva jak južni vjetar.

Naoblačenje koje se očekuje tokom dana sa juga donosi povremenu kišu u južne i zapadne predjele. Kasnije popodne i uveče slaba kiša će nakratko padati i ponegdje na sjeveru, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab, zatim umjeren vjetar, a uveče i ponegdje jak, južnih smjerova.

Maksimalna temperatura vazduha od 13 na jugozapadu do 20 na sjeveroistoku, u višim predjelima od osam stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Najhladnije jutros u 7.00 časova bilo je na Sokocu i na Bjelašnici minus četiri stepena, zatim u Rudom minus dva, a na Han Pijesku, u Gacku, Kalinoviku, u Šipovu i u Drvaru minus jedan.

Nula stepeni izmjerena je u Višegradu, Foči i Bugojnu, jedan stepen u Novom Gradu, Mrkonjić Gradu, Sanskom Mostu i Zenici, dva u Banjaluci, Prijedoru, Kneževu, Glamoču, na Čemernu, na Bjelašnici i u Srebrenici, tri u Ribniku, na Ivan Sedlu i u Širokom Brijegu, četiri u Doboju, Bileći, Zvorniku, Sarajevu i Tuzli, pet u Bijeljini i Srpcu, šest na Mrakovici i u Mostaru, osam u Trebinju i Gradačcu, devet u Bihaću i 12 stepeni u Neumu.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakPUTEVI: Izmjene u saobraćaju na dionicama gdje se izvode radovi
Naredni članakU Srpskoj rođena 21 beba; U Doboju na svijet došlo troje mališana