U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti hladno i sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost i maksimalnu temperaturu vazduha od minus tri do dva stepena Celzijusova.

Temperatura na jugu do pet stepeni Celzijusovih, a u višim predjelima od minus osam, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana u mnogim predjelima temperatura će ostati ispod nule cijelog dana. Uveče i tokom noći očekuje se pretežno vedro i veoma hladno.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, duvaće slab do umjeren sjeverni vjetar.

Jutros je veoma hladno uz umjeren, u višim predjelima jak mraz. Uglavnom je oblačno, mjestimično sa slabim prolaznim padavinama, a na jugu pretežno vedro.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Bjelašnica minus 18, Čemerno i Han Pijesak minus 11, Kalinovik minus 10, Ivan Sedlo minus devet, Sokolac i Drvar minus osam, Gacko minus sedam, Bijeljina, Mrkonjić Grad i Bihać minus šest, Višegrad, Sarajevo i Livno minus pet, Banjaluka, Zvornik, Tuzla i Gradačac minus četiri, Bileća i Zenica minus tri, Doboj minus dva, Mostar jedan, te Neum dva stepena Celzijusova.

Visina snijega na Han Pijesku je 58 centimetara, na Čemernu 45, Ivan Sedlu 33, u Kalinoviku 25, te na Sokocu 24 centimetra. 

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakPUTEVI: Preko Morina neprohodno, snijega i dalje ima na kolovozu u višim krajevima
Naredni članakZP „Elektro Doboj”: Prekid u napajanju zbog planiranih radova