U Republici Srpskoj i Federaciji BiH i danas se očekuje sunčano vrijeme uz promjenljivu oblačnost, samo će u mjestima gdje se magla duže zadrži ostati hladnije.

Najviša dnevna temperatura vazduha od pet do 10, na jugu do 13, u višim predjelima i mjestima sa maglom od jedan stepen Celzijusov, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab i promjenljiv, na jugu slab do umjeren sjeverni vjetar.

Sunčano vrijeme i jutros preovladava u većini krajeva, a po kotlinama lokalno ima magle, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Sokolac je jutros bio najhladniji sa minus 12 stepeni koliko je izmjereno u 7.00 časova, zatim Drvar sa minus deset, Šipovo i Bugojno sa minus devet, a potom Kalinovik i Gacko sa minus osam.

Minus sedam izmjereno je na Han Pijesku, u Bileći, Višegradu, Rudom, Ribniku, Livnu, Zenici i Sanskom Mostu, minus šest u Bijeljini, Doboju, Srpcu, Srebrenici, Foči, na Čemernu, u Širokom Brijegu, Sarajevu, Bihaću i Tuzli, minus pet u Prijedoru i Novom Gradu, minus četiri u Mrkonjić Gradu, minus tri u Zvorniku, minus dva u Gradačcu, minus jedan u Kneževu, a nula na Bjelašnici.-

Samo jedan stepen iznad nule izmjereno je u Trebinju, dva u Mostaru, a četiri u Neumu.

U protekla 24 časa nije bilo padavina, ali je na Han Pijesku visina snijega šest, a u Kalinoviku dva centimetra. 

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakPUTEVI: Nesmetano odvijanje saobraćaja
Naredni članakZP „Elektro Doboj”: Prekid u napajanju zbog planiranih radova