U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti oblačno, u većini krajeva sa kišom, a na višim planinama sa snijegom.

Tokom dana biće promjenljivo vrijeme uz povremenu kišu u većini predjela, na jugu će biti i pljuskova uz nešto jače padavine i vjetrovito.

Kasnije popodne i uveče na sjeveru će uz pad temperature kiša preći u susnježicu, a zatim i u snijeg u nižim predjelima. Tokom noći snijeg se očekuje u većini predjela, osim na jugu, uz formiranje i porast manjeg snježnog pokrivača za tri do 10 centimetara, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar će biti slab do umjeren, južnog smjera. U večernjim časovima vjetar mijenja smjer na sjeverni koji će povremeno imati jake udare.

Maksimalna temperatura vazduha od tri do devet, u višim predelima od jedan stepen Celizijusova. Uveče se očekuje zahlađenje.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava oblačno vrijeme sa slabom kišom.

Temperatura vazduha izmjerena u 7.00 časova: Sokolac minus pet, Višegrad, Rudo, Bjelašnica minus četiri, Han Pijesak minus dva, Prijedor, Foča minus jedan, Novi Grad, Srebranica, Čemerno nula, Banjaluka, Gacko, Doboj, Tuzla, Zenica jedan, Bijeljina, Kalinovik dva, Bileća, Sarajevo tri, Mrakovica, Mostar, Livno četiri, Mrkonjić Grad, Drinić, Trebinje pet, Bugojno, Drvar šest, Ribnik osam, Bihać devet, Neum 11 stepeni Celzijusovih. 

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakPUTEVI: Slab snijeg pada u višim predjelima
Naredni članakZP „Elektro Doboj”: Prekid u napajanju zbog planiranih radova