U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti oblačno vrijeme sa snijegom, na jugu sa pljuskovima i grmljavinom, a u većini područja očekuju se obilnije padavine.

Do večeri očekuje se da će visina snežnog pokrivača biti od pet centimetara na istoku do 25 centimetara na zapadu, u višim predjelima od 25 centimetra na istoku do više od 50 centimetara na zapadu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar će biti slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjeren do pojačan južni i jugoisotočni, koji će prema kraju dana skrenuti na sjeverni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša temperatura vazduha biće od minus dva do tri, na jugu do 16 stepeni Celzijusovih.

Temperatura vazduha izmjerena jutros: Han Pijesak minus četiri, Kneževo, Mrakovica minus dva, Bijeljina, Mrkonjić Grad, Ribnik, Sokolac, Srbac, Šipovo, Gradačac, Tuzla nula, Banjaluka, Doboj, Zvornik, Novi Grad, Prijedor, Srebrenica, Bjelašnica, Ivan Sedlo, Sanski Most jedan, Sarajevo tri, Čemerno četiri, Gacko, Kalinovik šest, Višegrad sedam, Bileća 10, Trebinje, Mostar, Široki Brijeg 12, Rudo 13, Neum 15 stepeni Celzijusovih.

Najviše padavina u protekla 24 časa zabilježeno je u Prijedoru, 60 litara po metru kvadratnom, zatim u Zvorniku 40, Banjaluci 39, Doboju 37, Čemernu 35, Kalinoviku 33, Ribniku 28, Gacku 26, Mrakovici, Trebinju 23 litara po metru kvadratnom.

Visina snježnog pokrivača na Mrakovici jutros je 22 centimetra, u Srpcu 12, Novom Gradu 11, Han Pijesku, Mrkonjić Gradu devet, Banjaluci sedam, Bijeljini pet centimetara.

Foto: glassrpske.com

Izvor: SRNA

Prethodni članakPUTEVI: Otežan saobraćaj u sjevernim i zapadnim krajevima zbog snijega
Naredni članakZP „Elektro Doboj”: Prekid u napajanju zbog planiranih radova