U Republici Srpskoj za vikend će biti sunčano i toplije vrijeme uz porast dnevne temperature, a mjestimično su mogući kratkotrajni pljuskovi, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 27 do 32, na jugu i sjeveru oko 35 stepeni Celzijusovih.

Sutra ujutru biće vedro i sunčano, na sjeverozapadu uz malu prolaznu oblačnost, dok će tokom dana uglavnom biti sunčano uz malu dnevnu oblačnost.

Poslijepodnevni razvoj oblaka usloviće prolaznu kišu ili pljuskove tokom večeri od sjeverozapada preko centralnih i sjevernih ka istočnim krajevima.

Minimalna temperatura vazduha biće od 14 do 20, na jugu do 22, a najviša dnevna temperatura vazduha od 24 do 30, na jugu do 33 stepena.

U subotu, 24. jula, ujutru i tokom dana biće sunčano uz porast dnevne temperature usljed priliva toplijeg vazduha. Predveče porast oblačnosti sa sjeverozapada može usloviti poneku kap kiše u tim krajevima, naveli su iz Hidrometeorološkog zavoda.

Minimalna temperatura vazduha biće od 16 do 21, na jugu do 24 stepeni, a najviša dnevna temperatura vazduha od 26 do 31, na jugu oko 33 stepena Celzijusova.

U nedelju, 25. jula, ujutru i tokom dana biće sunčano i toplije uz porast dnevne temperature. Poslijepodne razvoj dnevne oblačnosti može usloviti mjestimično kratkotrajne pljuskove.

Minimalna temperatura vazduha biće od 15 do 20, na jugu do 23, a najviša dnevna od 27 do 32, na jugu i sjeveru oko 35 stepeni.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS


Prethodni članakSavjet ministara: Odobren projekat unapređenja zdravstvenog sistema
Naredni članakRepublički štab produžio vremenski period za održavanje takmičenja i manifestacija