Početak ove sedmice obilježit će i dalje hladno i relativno nestabilno vrijeme u Bosni i Hercegovini. Prijepodne u utorak u Bosni moguć je slab snijeg, a u srijedu magla, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U četvrtak i petak očekuje se kiša na jugu zemlje i snijeg u centralnim i sjevernim područjima. Za vikend ponovo promjena vremena, prestanak padavina i blagi porast temperature zraka.

Jutarnje temperature zraka u Bosni prognoziraju se između -8°C i -4°C, a u Hercegovini od 0 do 5°C. Maksimalne dnevne temperature u Bosni očekuju se između -2°C i 3°C, a u Hercegovini od 6°C do 11°C. U dane vikenda jutarnje temperature u Bosni bit će pretežno oko 0°C a maksimalne dnevne oko 6°C.

U utorak (25. decembar) prema raspoloživim prognostičkim materijalima prognoziraju se nove padavine. Očekuje se pretežno kiša u većem dijelu zemlje, samo u planinskim područjima moguć je snijeg. Prema istim pokazateljima nestabilno vrijeme zadržat će se do kraja godine, navode meteorolozi u srednjoročnoj prognozi.

N1

Prethodni članakValverde očaran: Ne znam kako bih opisao Messija
Naredni članakDoboj: Počelo ukrašavanje grada