U Republici Srpskoj narednih dana biće promjenljivo oblačno vrijeme sa padavinama – kišom u nižim predjelima, a susnježicom i snijegom u višim krajevima, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom noći na utorak kiša će jačati i širiće se ka sjeveru i istoku, dok će na višim planinama padati snijeg uz manji porast snježnog pokrivača.

Sutra se tokom dana očekuje pad temperature zbog čega će kiša ponegdje i u nižim predjelima preći u snijeg. Poslije podne će se padavine postepeno premještati dalje ka istoku, a od zapada se očekuje djelimično razvedravanje.

Uveče se očekuje novo prolazno naoblačenje sa sjeverozapada koje se premješta ka jugoistoku donoseći susnježicu i snijeg.

Jutarnja temperatura biće od tri do sedam, u višim predjelima od nula stepeni Celzijusovih, a maksimalna od četiri do 10, na jugu do 13, u višim predjelima od dva stepena Celzijusova.

U srijedu, 29. novembra, pred jutro se očekuje prestanak padavina. Tokom dana će dolaziti do smjene sunčanih i oblačnih intervala. Biće hladno i uglavnom suvo vrijeme.

Jutarnja temperatura vazduha biće od minus sedam na zapadu do tri stepena na jugu, u višim predjelima od minus 12, a dnevna od nula na zapadu do devet na jugu, u višim predjelima od minus pet stepeni Celzijusovih.

U četvrtak, 30. novembra, tokom većeg dijela dana biće promjenljivo oblačno, suvo i toplije vrijeme. Poslije podne i uveče očekuje se nailazak oblačnosti sa zapada koja će donijeti kišu i prvo će zahvatiti zapadne i jugozapadne predjele, a potom će se tokom noći širiti i na ostale krajeve.

Jutarnja temperatura vazduha biće od minus pet na zapadu i istoku do četiri na jugu, u višim predjelimana od minus osam, a dnevna od sedam na istoku do 13 na jugu i sjeveru, u višim predjelima od tri stepena Celzijusova.

U petak, prvog dana decembra, tokom noći kiša će jačati i širiće se ka sjeveru i istoku, mogući su i lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom, a samo na visokim planinama biće susnježice i snijega.

Jutarnja temperatura vazduha biće od šest do 12, u višim predjelima od nula, a dnevna od 14 do 18, u višim predjelima od sedam stepeni Celzijusovih.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Oko 900 lica prijavilo se za glasanje u Doboju na vanrednim parlmanetarnim izborima u Srbiji
Naredni članakDodik: Bogićević i Pejanović nisu nikakvi Srbi, već izdajnici srpskog naroda