U Republici Srpskoj se od subote, 17. jula, očekuje pad temperature vazduha i obilnije padavine, prognoza je Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Danas se očekuje maksimalna dnevna temperatura vazduha od 28 do 32, lokalno i do 35 stepeni Celzijusovih, te sunčano i veoma toplo uz dnevnu oblačnost.

Uveče i u noći na petak lokalno je moguć kraći pljusak, uglavnom uz donji dio toka rijeke Drine. U Semberiji su najavljene nestabilnosti sa uslovima za grmljavinu.

Sutra će biti nestabilno, smjenjivaće se periodi suvog vremena i mjestimično kiše i pljuskova.

Najviša dnevna temperatura vazduha iznosiće od 25 do 30, na jugu i jugoistoku do 32 stepena Celzijusova.

U subotu, 17. jula, kiša se očekuje na sjeveru i zapadu, tokom dana u centralnom pojasu i na istoku, da bi poslije podne pljuskova bilo i na sjeveru. Biće obilnijih padavina.

Na jugu će biti promjenljivo oblačno i pretežno suvo, a temperatura u blagom padu.

Najviša dnevna temperatura vazduha iznosiće od 24 do 29, na sjeveroistoku i jugu do 32 stepena Celzijusova.

Obilnijih padavina biće i u nedjelju, 18. jula.

Kiše će biti na sjeveru i zapadu, tokom dana u centralnom pojasu i na istoku, a poslije podne pljuskova i na jugu, istoku i sjeveroistoku.

Najviša dnevna temperatura vazduha iznosiće od 21 do 26, na jugu do 29 stepeni Celzijusovih.

U ponedjeljak, 19. jula, biće promjenljivo, povremeno sa kišom i pljuskovima. Poslije podne padavine prestaju prvo na zapadu i jugu, dok će ih na jugu, istoku i sjeveroistoku još biti do večeri.

Minimalna temperatura vazduha biće od 13 do 18, a najviša dnevna od 22 do 27, na jugu do 30, na planinama od 18 stepeni Celzijusovih.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakNović: Nedopustivo da SDA zbog hapšenja Mehmedagića proziva SNSD i HDZ BiH
Naredni članakIsplaćeni podsticaji za kapitalne investicije