Jedan od čelnih ljudi brenda Toyota nagovijestio je mogući povratak starog dobrog modela Celica.

Kako je u specijalizovnom časopisu Toyota Times rekao bivši predsjednik i izvršni direktor Akio Toyoda, uputio je zahtjev vrhu firme da se oživi kultna Toyota Celica.

“Ne govorim ovo samo zato što smo na reli događaju, već Juha Kankkunen (bivši reli as koji je bio pozvan na demo vožnju), je ustvari gospodin Celica. On je bio šampion četiri puta u Celici. Sada svi znate zašto ga tako često pominjem”, rekao je Toyoda.

Nešto ranije ove godine, takođe tokom jednog od ovosezonskog relija, predsjednik Toyote rekao je da bi takođe volio da se Celica vrati u osmoj generaciji.

Japanski proizvođač automobila želi da, pored postojećih modela objavi i dodatne pod sportskom oznakom Gazoo Racing, a kolaju i glasine o Priusu visokih performansi.

Nova Celica dugo čeka na povratak, s obzirom na to da je model povučen 2006. godine, kada je generacija “T230” penzionisana. Bilo bi zanimljivo, međutim, vidjeti da li bi imala SUS motor ili električni, jer baterije sve više prijete da će “ovladati” i sportskim linijama.

Foto: Toyota promo

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakDogodilo se na današnji datum, 18. oktobar
Naredni članakiPhone 15 Pro Max ima ozbiljne probleme s ekranom