U Beogradu će u subotu biti održan Svesrpski sabor koji će okupiti veliki broj ljudi iz Srbije i Republike Srpske, a kako je planirano, pored cjelodnevnog raznovrsnog programa biće održana i zajednička sjednica dvije vlade o unapređenju saradnje.

Predsjednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević i predsjednica Narodne skupštine Ana Brnabić dočekaće danas premijera Republike Srpske Radovana Viškovića, srpskog člana Predsedništva BiH Željku Cvijanović i predsjednika Narodne skupštine Srpske Nenada Stevandića na graničnom prelazu Sremska Rača, a uoči Svesrpskog sabora i zajedničke sjednice dveVlade koji biti održani u subotu.

Predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković, istakao je za RTRS da pored bratskih odnosa Republike Srpske i Srbije, Srbija je najviše uložila u razvoj lokalnih zajednica u Srpskoj i Federaciji BiH.

– Posebno mi je drago da svaka lokalna zajednica danas ima neki projekat koji oslikava saradnju Republike Srbije i specijalne i paralelne veze koje su i pravno-formalno preduslov naše saradnje. One su zaživjele u punom kapacitetu – naveo je Višković.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakČabrić-Stamenkovski: Usaglašen tekst sporazuma o saradnji, sutra potpisivanje
Naredni članakVREMENSKA PROGNOZA: Za vikend vruće, u nedjelju do 36 stepeni Celzijusovih