Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa izvršnim direktorom konsultantske kuće “Savjet za nacionalnu politiku” Robertom Mekjuenom.

Mekjuen se interesovao za situaciju u BiH, nepravedne sankcije koje su uvedene zvaničnicima Srpske, aktivnosti Ambasade SAD u BiH, ali i o rezoluciji o Srebrenici koju bi trebalo da razmatra Generalna skupština UN.

Višković je izjavio da su očekivanja Srpske da bi se izborom Donalda Trampa za predsjednika SAD mogao značajno promijeniti odnos ove zemlje prema srpskom narodu.

– Sa Mekjuenom imamo dobru saradnju. Radićemo na tome da kongresmeni iz SAD posjete Republiku Srpsku da bi mogli da imaju pravu sliku situacije u BiH – rekao je Višković nakon sastanka.

Mekjuen je naglasio da mu je bila čast razgovarati sa premijerom Republike Srpske.

– Bila mi je čast što sam u američkom Kongresu predstavljao državu Ohajo, tako da sam u tom kapacitetu mogao da podržavam i srpsku zajednicu – rekao je Mekjuen.

Mekjuen je naveo da dolaze bolji dani kada je riječ o odnosima SAD i Republike Srpske, posebno kada je riječ o ekonomiji.

Foto: twitter.com/Vlada_Srpske

Izvor: RTRS

Prethodni članakVulić: Do raspada BiH može doći samo zbog besmislenih poteza Šmita
Naredni članakOstojić: Nekažnjavanje zločina nad Srbima ukazuje na apsurd pravosuđa BiH