Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, u okviru konsultacija sa socijalnim partnerima o izradi budžeta za 2024. godinu, razgovarao je danas u odvojenim susretima, sa predstavnicima Saveza logoraša Republike Srpske, Saveza udruženja civilnih žrtava rata Republike Srpske, te predstavnicima Saveza organizacija i udruženja ratnih vojnih invalida Republike Srpske.

Višković je upoznao predstavnike ovih udruženja sa projekcijom budžeta Republike Srpske za 2024. godinu, ističući da je novim budžetom planirano značajno više sredstava za korisnike iz oblasti boračko-invalidske zaštite.

Predsjednik Vlade Republike Srpske podržao je aktivnosti ovih udruženja i njihove planove za naredni period, te istakao da će Vlada nastaviti da u kontinuitetu pomaže njihov rad.

Na sastanku je razgovarano o daljem unapređenju položaja ove kategorije građana, s posebnim akcentom na zdravstvenu zaštitu.

Predstavnici Saveza logoraša Republike Srpske, Saveza udruženja civilnih žrtava rata Republike Srpske i Saveza organizacija i udruženja ratnih vojnih invalida Republike Srpske zahvalili su premijeru Viškoviću na podršci, te istakli dobru saradnju sa Vladom Republike Srpske.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakŽunić: Odluka Ustavnog suda Srpske – jedina moguća i ispravna
Naredni članakŽunić: Skupštinska većina zadovoljna predloženim budžetom za iduću godinu