Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je u Novom Sadu sa predsjednikom Pokrajinske vlade Vojvodine Igorom Mirovićem, a potom su obišli i Naučno-tehnološki park.

Višković je rekao da će sa rukovodstvom ove ustanove razgovarati o njihovim iskustvima i pomoći u razvoju Naučno-tehnološkog parka u Banjaluci.

– Posebno je važno veza između obrazovnih institucija parka, a i privrede. Јa imam želju da na neki način ovo preslikamo u Banjaluku da povežemo naše fakultete da povežemo našu privredu sa parkom koji će biti izgrađen u Banjaluci – istakao je Višković.

Višković je istakao da je saradnja Republike Srpske sa Srbijom i Vojvodinom, na istorisjkom maksimumu.

– Danas smo najviše razgovarali o mogućnosti da moji saradnici iz Naučno tehnološkog-parka u Novom Sadu kojeg smo upravo obišli pomognu u realizaciji jednog važnog projekta izgradnje Naučno-tehnološkog parka u Banjaluci. I da pomognu sa iskustvima i znanjima i svim onim što smo prošli da bismo došli do ove faze u kojoj se naučno-tehnološki park danas nalazi – istakao je predsjendik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakVRIJEME: Sutra kiša, na planinama slab snijeg
Naredni članakUsvojen Model za usvajanje Programa integracija BiH u EU