Suđenje predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika Milošu Lukiću je suđenje BiH, demokratiji i suverenitetu i BiH je protektorat, poručio je predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković danas u Sarajevu.

Višković je rekao da je BiH, sve dok ima nelegalne visoke predstavnike i strane sudije, nedemokratska zemlja i kolonija.

– Drago mi je što sam danas imao priliku da vidim ovu lakrdiju od Suda i Tužilaštva BiH na glavnom pretresu u postupku protiv Dodika i Lukića – rekao je Višković i dodao da “ovo što se radi nije budućnost BiH”.

Višković je naveo da je današnji sudija na glavnom pretresu sačuvao svoje dostojanstvo, iako je na početku bio pri stavu da bi suđenje trebalo da bude nastavljeno uz evidentno kršenje pravnih normi.

– Sve troje tužilaca koji su bili prisutni nisu se obazirali na to što odbrana ima pravo na žalbu u roku od tri dana na predmet koji je danas dobila u 11.00 časova, za suđenje koje je zakazano za 13.00 časova, a drugi učesnik u suđenju uopšte nije dobio to rješenje – rekao je Višković.

On je istakao da niko u Republici Srpskoj ne poštuje samozvanog visokog predstavnika Kristijana Šmita pa da, s toga, očekuje od Suda BiH da podigne optužnicu protiv svih zvaničnika Republike Srpske.

Foto: srna.rs

Izvor: RTRS

Prethodni članakCvijanović: Suđenje Ustavu i samoj BiH; Srpska brani demokratiju (VIDEO)
Naredni članakPantelić: Suđenje kao Dodiku nije viđeno još od rimskog doba