Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je božićnu čestitku Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, arhijerejima, sveštenstvu, monaštvu i srpskom narodu, kao i svim pravoslavnim vjernicima koji praznuju po julijanskom kalendaru, poželjevši da u zdravlju, veselju i optimizmu proslave najradosniji hrišćanski praznik.

Višković je istakao da je ovo praznik nade koji utvrđuje u temeljnim i neprolaznim vrijednostima i koji snaži dostojanstvo ljudske ličnosti, porodice, ali i sveukupne zajednice.

Premijer Srpske je poželio da Isus Hristos svima podari hrabrosti, snage i mudrosti da se u ovim, ni malo lakim vremenima, bore za opšte dobro, kako Crkve, tako društva, ali i svakog pojedinca.

– U ime Vlade Republike Srpske, i u svoje ime, čestitam nastupajući praznik Rođenja Gospoda Isusa Hrista – naveo je Višković u čestitki, uputivši tradicionalni pozdrav: “Mir božiji, Hristos se rodi!”.

Pravoslavni vjernici sutra će proslaviti najradosniji hrišćanski praznik Rođenje Isusa Hrista – Božić.

foto: Vlada Republike Srpske

Izvor: RTRS

Prethodni članakCvijanović: Ako je Isaku do hapšenja, neka hapsi ISIL-ovce i pripadnike Al Kaide, imao bi pune ruke posla
Naredni članakCvijanović: Nema saglasnosti Predsjedništva BiH o nadlijetanju američkih aviona