Ministarka finansija Republike Srpske, Zora Vidović, razgovarala je danas u Banjaluci sa predstavnicima Ujedinjenih nacija, koje je predvodila regionalna koordinatorka UN-a u BiH Ingrid Mekdonald.

Na sastanku je razmatrana trenutna ekonomska situacija, te planovi za sprovođenje ciljeva održivog razvoja do 2030. godine, gdje će u fokusu biti kreativnost, znanje i tehnologije.

Ministarka Vidović je predstavnike Ujedinjenih nacija informisala o makroekonomskim kretanjima i mjerama koje je Republika Srpska preduzela kako bi se ublažile posljedice inflacije, a u okviru kojih je realizovana podrška socijalnim kategorijama. Ministarka je istakla da je Program ekonomskih reformi definisao ključne oblasti na kojima će se raditi, a među kojima važnu ulogu zauzima program demografske obnove, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Razgovarano je i o poreskoj politici, te planovima na unapređenju ekonomske situacije u Republici Srpskoj, s posebnim naglaskom na podršku privredi i poljoprivredi, za koje su u ovogodišnjem budžetu, u skladu sa opredjeljenjem Vlade Republike Srpske, izdvojena značajna sredstva.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakŠeranić-Mekdonald: Srpska blizu vizije o univerzalnoj pokrivenosti zdravstvenim osiguranjem
Naredni članakVakcinacija protiv HPV-a u Srpskoj od narednog mjeseca (FOTO)