Čišćenje rerne je težak posao koji obično traje nekoliko sati zavisno o tome koliko je prljava, a obično je potrebno i mnogo sredstava za čišćenje kako bi se uklonile tvrdokorne mrlje. Ipak postoji jednostavnije rješenje za ovaj problem.

Hemikaliije koje ljudi koriste u kuhinju mogu se dugo zadržati na površinama ukoliko se ne očiste adekvatno. Stoga nije loše imati neko drugo, prirodno rješenje poput limuna, koje će vam pomoći da se riješite tvrdokornih mrlja u kuhinji.

Za jednostavnije i brže čiščenje rerne biće vam potreban samo limun. Razrežite limun na pola i nanesite ga u unutrašnjost rerne. Potom zatvorite rernu i i uključite je na 200 stepeni. Ostavite je da radi oko 20 minuta.

Ukoliko vaša rerna posjeduje opciju ventilatora, efekat će biti još bolji. Nakon što prođe 20 minuta, isključite rernu i otvorite je da se brže ohladi. Potom uzimite vlažnu krpu i prebrišite masnoću i ostatke hrane.

Limun takođe možete koristiti i prilikom održavanja drugih kuhinjskih površina, samo je važno da poslije toga odmah pokupite ostatke pulpe, kako se ne bi zalijepili, prenosi “Klix”.

Foto: Pixnio

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakKako jogurt utiče na zdravlje srca?
Naredni članakDodik: Јedinstvo Srpske i Srbije – garant napretka