Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta Republike Srpske za prošlu godinu.

Narodna skupština primila je k znanju Specijalni izvještaj Institucije ombudsmana za ljudska prava BiH – Analiza realizacije preporuka ombudsmana za ljudska prava.

Usvojena je Informacija o aktivnostima institucija Republike Srpske i predstavnika iz Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH u vezi sa namjerama Hrvatske da odlaže radioaktivni i nuklearni otpad na lokaciji Trgovska gora, kao i Odluka o proglašenju Crkve Svetog arhanđela Mihaila Manastira Moštanica u Kozarskoj Dubici spomenikom kulture – nepokretnim kulturnim dobrom od izuzetnog značaja.

Narodna skupština Republike Srpske, na prijedlog Komisije za izbor i imenovanje, izabrala je Јelenu Majkić, diplomiranog ekonomistu iz Banjaluke, za člana Upravnog odbora Radio-televizije Republike Srpske iz reda srpskog naroda.

Narodna skupština razriješila je Zorana Sorajića funkcije zamjenika pravobranioca Republike Srpske u Sjedištu zamjenika Trebinje, zaključno sa 21. junom ove godine.

Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Izvor: RTRS

Prethodni članakDOBOJ: Iz gradskog budžeta pola miliona maraka za studentske stipendije u novoj akademskoj godini (VIDEO)
Naredni članakDogodilo se na današnji dan, 10. jul