Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske je u završnoj fazi pripreme izmjena uredbe o određivanju marže u prometu proizvoda u Republici Srpskoj koja će se uskoro naći i na sjednici Vlade Srpske, izjavio je resorni ministar Denis Šulić.

– Vlada Republike Srpske priprema rješenje koje će biti univerzalno za cjelokupno tržište Srpske, odnosno rješenje koje će važiti za sve trgovce i trgovačke centre – naglasio je Šulić.

On je pojasnio da to rješenje neće biti, kao, na primjer, u Crnoj Gori, gdje se odluka o ograničavanju marži primjenjuje samo na trgovce koji obavljaju djelatnost trgovine na malo čiji prodajni objekti prelaze površinu od 600 metara kvadratnih.

Šulić je podsjetio da se posljednjih dana u javnosti često ističe da je Crna Gora ograničila maržu na 500 proizvoda, te napomenuo da je ro drastično veći broj od broja proizvoda koje tretira Uredba u Republici Srpskoj.

– Zarad javnosti, moram reći da je Crna Gora odlukom ograničila maržu na 43 proizvoda, koji se zbog obuhvaćenih različitih gramaža proizvoda, proizvođača i drugih tehničkih stvari u javnosti predstavljaju kao trocifrena brojka artikala – naveo je Šulić za Srnu.

Šulić je naglasio da Ministarstvo trgovine i turizma i Vlada Srpske kontinuirano sprovode aktivnosti u borbi protiv rasta cijena i zaštite životnog standarda stanovništva, trudeći se pri tom da ne budu ugroženi privredna djelatnost i radna mjesta.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakVišković: Cilj pritisaka – destabilizacija Srpske; Nećemo odustati od mirne borbe
Naredni članakUskoro jedan TAG uređaj za plaćanje putarine kroz Srbiju, Srpsku i FBiH