U BiH je potrebno otvaranje dodatnih graničnih prelaza, a preko postojećih ubrzan prelazak robe iz zemlje, istaknuto je na sastanku rukovodstva Spoljnotrgovinske komore BiH sa direktorom Uprave za indirektno oporezivanje BiH Zoranom Tegeltijom.

Predstavnici Komore predstavili su Tegeltiji inicijative poslovne zajednice koje se odnose na domen djelovanja Uprave iz oblasti spoljnotrgovinskog poslovanja, saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore BiH.

Zaključeno je da je saradnja Uprave i Komore na zavidnom nivou i da će se i u narednom periodu dodatno unapređivati kroz zajedničke aktivnosti za unapređenje podzakonskih akata iz nadležnosti ove uprave i edukaciju poslovne zajednice.

Budući da Uprava obavlja operativne poslove na sprovođenju propisa iz oblasti spoljnotrgovinskog poslovanja, u interesu i privrede i društva u cjelini jeste da ona bude u potpunosti opremljena materijalno-tehničkim sredstvima i kvalifikovanim radnicima, što bi za posljedicu imalo ubrzan protok robe, ljudi i kapitala, zaključeno je na sastanku.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Spoljnotrgovinske komore Zdravko Marinković, zamjenici Ahmet Egrlić i Vjekoslav Vuković, zamjenik predsjednika Upravnog odbora Komore Borko Đurić i zamjenik generalnog sekretara Momčilo Komljenović.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakVREMENSKA PROGNOZA: U petak na sjeveroistoku i istoku 30 stepeni Celzijusovih
Naredni članakBećković: Dodik neustajanjem u sudnici rekao sve o Sudu BiH