Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili su 13 lica na području Tuzle, Kalesije, Bijeljine, Zvornika, Srebrenice i Bratunca zbog sumnje da su počinili više krivičnih djela.

Uhapšena lica su osumnjičena za organizovani kriminal, falsifikovanje isparava, ovjeravanje neistinitog sadržaja, nedopušteno sklsdištenje robe, krijumčarenje, udruživanje radi vršenja krivičnog djela, falsifikovanje isprave, izdavanje i upotreba neistinitog ljekarskog ili veterinarskog uvjerenja, davanje mita, primanje mita, zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja i trgovinu uticajem.

Lica koja su uhapšena sprovedena su u prostorije Sipe radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega su u zakonskom roku predata u dalju nadležnost postupajućih tužilaca Kantonalnog tužilaštva u Tuzli i Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske.

U operativnoj akciji “Alter ego jedan” i “Alter ego dva”, koja je sprovedena po nalozima Kantonalnog suda u Tuzli i Okružnog suda u Banjaluci, izvršeni su i pretresi na 15 lokacija.

Prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta veća količina novca, putne isprave, računari i laptopi, bjanko diplome, pečati i druga dokumentacija i predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena navedena krivična djela.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakServisna informacija Policijske uprave Doboj za dan 26.09.2023. godine
Naredni članakGalijašević: BiH nije država – nema suverenitet ni ustavno-pravni integritet