Centralna izborna komisija BiH objavila je kompletne liste sa imenima kandidata svih stranaka koje će uzeti učešće na predstojećim Opštim izborima u BiH, koji su zakazani za 2. oktobar.

Građani BiH, svoj glas moći će dati kandidatima na više nivoa, za Predsjedništvo BiH, Parlament BiH, Narodnu skupštinu Republike Srpske, Parlament FBiH, kao i za Kantonalne skupštine u FBiH.

Za poziciju tri člana Predsjedništva BiH u trci će biti 10 kandidata.

Iz Republike Srpske to su Željka Cvijanović (SNSD), Mirko Šarović (SDS), Nenad Nešić (DNS), Borislav Bijelić (Stranka Život) i potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović, koji je kandidat ispred koalicionog bloka Ujedinjeni za slobodnu Bosnu i Hercegovinu.

Za člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda boriće se Denis Bećirović, Bakir Izetbegović te Mirsad Hadžikadić, dok će se za mjesto člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda boriti Željko Komšić i Borjana Krišto.

Za funkciju predsjednika Republike Srpske boriće se 31 kandidat, a između ostalih, kandidati su Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, Јelena Trivić (PDP), Radislav Јovičić (DNS), Senad Bratić (Pokret Država), Ivan Begić, Ćamil Duraković (nezavisni kandidat), Neđo Đurić (SPS) i drugi.

Kada su u pitanju liste za Narodnu skupštinu Srpske, i tu će se sudeći po nosiocima izbornih listi takođe voditi velika borba. Tako je u Izbornoj jedinici tri, nosilac liste ispred SNSD-a, aktuelni poslanik ove stranke i direktor UKC Srpske Vlado Đajić.

Listu PDP predvodi gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, a SDS-a Milan Radović.

Sve kandidate za ostale nivoe vlasti možete vidjeti OVDЈE.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakKampanja pred opšte izbore počinje 2. septembra
Naredni članak“Bijela uniforma će opet biti” Nataša je mlada medicinska sestra, bez posla i hitno treba novac za liječenje i skupe preglede