Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 1.126 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 573 osoba.

Radi se o 259 muškaraca i 314 žena, od kojih je 65 mlađe, 314 srednje i 194 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 109 osoba je iz Banjaluke, 90 iz Trebinja, 68 iz Bijeljine, 26 Gacka, 21 iz Nevesinja, 20 iz Gradiške, 17 iz Zvornika, po 16 iz Bileće, Doboja i Kneževa, 14 iz Prnjavora, po 13 iz Kozarske Dubice, Šipova i Foče, 12 iz Laktaša, 10 iz Mrkonjić Grada, po osam iz Broda, Modriče i Novog Goražda, po sedam iz Pelagićeva i Šamca, po šest iz Prijedora, Srpca i Teslića, pet iz Kotor Varoša, po četiri iz Bratunca, Lopara, Milića, Ugljevika i Šekovića, tri iz Rudog, po dvije iz Dervente, Ljubinja i Čajniča i po jedna iz Berkovića, Višegrada, Vlasenice, Јezera, Kalinovika, Kostajnice, Novog Grada, Pala i Čelinca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 16 smrtnih slučajeva. Radi se o osam muškaraca i osam žena, srednje i starije životne dobi od kojih je pet osoba iz Banjaluke, dvije osobe iz Novog Grada i po jedna iz Broda, Doboja, Gradiške, Kozarske Dubice, Ljubinja, Pala, Prijedora, Prnjavora i Stanara.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 104.726 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 5.778 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 396.610 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 798, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 317, a u ostalim bolnicama 481. Na respiratoru je 71 osoba, 35 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 36 u ostalim bolnicama.

Foto: dnuploads.aa

Izvor: RTRS


Prethodni članakPočela glavna runda pregovora o izmjenama Izbornog zakona
Naredni članakUstavni sud: Neprihvatljive inicijative za ocjenu ustavnosti više zakona