Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 770 laboratorijskih uzorka, a virus korona potvrđen je kod 250 osoba.

Radi se o 114 muškaraca i 136 žena, od kojih je 61 mlađe, 128 srednje i 61 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 66 osoba je iz Banjaluke, 33 iz Bijeljine, 15 iz Doboja, po 13 iz Laktaša i Prijedora, 11 iz Gradiške, osam iz Gacka, po sedam iz Modriče i Ugljevika, po šest iz Dervente, Zvornika, Prnjavora i Šamca, po pet iz Rudog, Srpca i Čelinca, četiri iz Teslića, po tri iz Broda, Višegrada, Petrova, Ribnika i Foče, po dvije iz Bileće, Kostajnice, Trebinja i Čajniča i po jedna iz Vlasenice, Istočne Ilidže, Kozarske Dubice, Kotor Varoša, Lopara, Milića, Pala, Srebrenice, Han Pijeska, Šekovića i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 14 smrtnih slučajeva. Radi se o šest muškaraca i osam žena, mlađe, srednje i starije životne dobi od kojih su tri osobe iz Banjaluke, po dvije iz Šipova, Zvornika i Prijedora i po jedna osoba iz Bijeljine, Ribnika, Prnjavora, Čelinca i Gradiške.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 81.014 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 4.654 osobe kod koje je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirane su ukupno 335.992 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 572, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 188, a u ostalim bolnicama 384. Na respiratoru su 53 osobe (22 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 31 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 6.124 osobe.

Foto: Getty Images

Izvor: RTRS

Prethodni članakVidović: Nastavlja se snimanje serije Pevačica
Naredni članakPatrijarh Porfirije: Dolazak u Republiku Srpsku veliki blagoslov (FOTO/VIDEO)