U Srpcu je u toku sjednica Glavnog odbora SNSD-a, izabrani su potpredsjednici i generalni sekretar, te presjedništvo stranke.

Usvojen je dnevni red, a sjednici prisustvuje 347 delegata od njih 410.

Izabrano je i pet potpredsjednika stranke, a to su: potpredjednik zadužen za međunarodne odnose Željka Cvijanović, potpredsjednik zadužen za saradnju sa institucijama Republike Srpske Radovan Višković, potpredsjednik zadužen za saradnju sa institucijama na zajedNičkom nivou Sanja Vulić, potpredsjednik zadužen za saradnju sa lokalnim zajednicama i nevladinim organizacijama Miroslav Bojić, i potpredsjednik zadužen za saradnju sa javnim preduzećima Luka Petrović.

Generalni sekretar je Srđan Amidžić, i svi prijedlozi su jednoglasno prihvaćeni od delegata.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je Srpska značajno zaustavila bahatost zapadnih moćnika čiji su potezi postali očajnički i poručio da je SNSD partija koja nosi odgovornost za sudbinu naroda na ovom prostoru.

Obrazlažući izvještaj o ekonomskoj i političkoj situaciji u Srpskoj i svijetu, Dodik je rekao da je evidentno da zapadne zemlje žele da zavladaju ovim prostorom i da su Sjedinjene Države pokrenule hibridni rat protiv onih koji nisu za njihove politike.

– Danas se u svijetu svi pozicioniraju, i u tom kontekstu treba gledati i našu poziciju. “Objektivni Zapad” kako ga danas zovu predvode SAD, i očigledno da su oni krenuli u hibridni rat protiv svih onih koji ne razmišljaju kao oni.  Јedna od njihovih teza jeste i nestanak Republike Srpske. Danas postoje dva pitanja koja interesuju Zapad. Oni su vezani za Kosovo i Metohiji i Republiku Srpsku. Sve ostalo riješili su uz pomoć svojih satelita u regionu- poručio je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

Dodik je naveo da je jasno da će se mučenje kroz koje Srpska prolazi nastaviti i da će raznim otimanjem pokušati da unište volju za borbom.

– Razni ambasadori i dalje će dolaziti pod okriljem kolektivnih ideja koje su neostvarljive – rekao je Dodik i dodao da je sasvim viljdljivo da je Evropa postala zavisna od SAD.

On je dodao da su pred Glavnim odborom SNSD-a jasni zadaci koji se odnose na izbor organa stranke koja je jaka i pobjednička.

– Ovo zasjedanje dolazi u složenim političkim uslovima i zato ćemo danas donijeti najvažnije odluke – istakao je Dodik.

Sjednici Glavnog odbora, između ostalih, pored Dodika, prisustvuju i visoki funkcioneri ove stranke Željka Cvijanović, Radovan Višković, Siniša Karan, Nikola Špirić, Alen Šeranić, Denis Šulić, Miloš Bukejlović, Danijel Egić, Savo Minić, Sanja Vulić, Staša Košarac, Radovan Kovačević, Snježana Novaković Bursać, Srđan Amidžić i Željka Stojičić.

– Osim toga, članovi Glavnog odbora biće upoznati sa očekivanjima u vezi sa lokalnim izborima ove godine – rekao je Dodik.

Glavni odbor razmatraće i aktuelnu političku situaciju u Srpskoj i BiH.

Sjednica Glavnog odbora SNSD-a održava se u Sportskoj dvorani “9. januar” u Srpcu.

Foto: rtrs.tv, ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Izvor: RTRS

Prethodni članakRak kod muškaraca najčešći na plućima, a kod žena na dojci
Naredni članakDodik najavio kandidaturu za predsjednika Republike i za sljedeći mandat