U osnovnim i srednjim školama Republike Srpske danas su zainteresovani učenici sa prosvjetnim radnicima obilježili 15. septembar – Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave i Dan početka proboja Solunskog fronta 1918. godine koji se kao zajednički praznik obilježava u Srpskoj i Srbiji.

Resorni ministar Željka Stojičić istakla je da zajednička istorija Republike Srpske i Srbije predstavlja osnovu i za nastavak saradnje u oblasti zaštite i očuvanja zajedničkog kulturnog prostora, ali i povezivanje vaspitno-obrazovnih sistema na svim nivoima, saopšteno je iz republičkog Ministarstva prosvjete.

– U toku današnjeg dana prosvjetni radnici su naglasili značaj srpskog naroda u borbi za svoju slobodu, ali i značaj važnih istorijskih događaja koji su omogućili slobodu i drugih naroda na Balkanu – navela je Stojičićeva.

Ona je, u ime Ministarstva, građanima, učenicima i prosvjetnim radnicima u Republici Srpskoj i Srbiji i Srbima u regionu i dijaspori čestitala Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave i Dan početka proboja Solunskog fronta 1918. godine.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakŠpirić: Šmitova izjava dugme za gašenje opozicije u Republici Srpskoj
Naredni članakKovačević: Opozicija se sada, sa Šmitom, do kraja ukopava