DOBOJ, 22. NOVEMBRA /SRNA/ – Na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Doboj u oktobru je za 17,6 odsto smanjen broj krivičnih djela u odnosu na isti period prošle godine.
Načelnik centra Dragan Prodanović rekao je danas na konferenciji za novinare da je evidentirano 112 krivičnih djela opšteg kriminaliteta, od čega je 77 razriješeno, te dodao da nije bilo incidenata koji bi izazvali veću uznemirenost građana. 

On je ocijenio da je bezbjednosna situacija zadovoljavajuća, kao i da je stanje u oblasti bezbjednosti saobraćaja, uprkos povećanju broja saobraćajnih nezgoda, još na zadovoljavajućem nivou. 

Na putevima u nadležnosti dobojskog CJB-a u oktobru su evidentirane 142 saobraćajne nezgode, što je za 40,6 odsto više nego u istom periodu prošle godine. 

Poginula su četiri lica, 17 osoba je zadobilo teže, a 45 lakše tjelesne povrede. 

Prodanović je najavio da će prioritet u narednom periodu biti pojačano prisustvo policije u večernjim i noćnim časovima, otkrivanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, organizovanog kriminaliteta i korupcije. 

On je dodao da je CJB preduzeo niz mjera na definisanju lokacija, vrste i obima video-nadzora u gradu, čiji je elaborat sa prijedlogom o pokrivanju oko 70 odsto raskrsnica, te ulaza i izlaza iz grada, dostavljen Gradskoj upravi. 

Načelnik Kriminalističke policije CJB Doboj Stevo Stupar rekao je da je nadležnom tužilaštvu podneseno 105 izvještaja protiv 94 lica, od kojih su 44 povratnici u izvršenju krivičnih djela. 

Okružnom tužilaštvu Doboj podnesena su tri izvještaja protiv tri lica zbog privrednog kriminaliteta. Ukupna prijavljena materijalna šteta iznosi 232.000 KM, koliko i protivpravna imovinska korist. 

Načelnik Sektora policije Jovica Žigić rekao je da je za 25 odsto smanjeno narušavanja javnog reda i mira u odnosu na isti period prošle godine. 

Tokom oktobra evidentirano je jedno samoubistvo, te 11 slučajeva nasilja u porodici.

Izvor: Srna

Prethodni članakEvo gdje ćete popiti najskuplju, a gdje najjeftiniju kafu
Naredni članakLijekovi na bazi kanabisa dogodine u apotekama?