U Banjaluci će od 1. do 3. marta biti održan četvrti Međunarodni sajam turizma sa više od 150 direktnih izlagača, od Švarcvalda, preko Guče i Bosfora pa do Peloponeza, rečeno je u gradskoj Turističkoj organizaciji.

Viši stručni saradnik za odnose sa javnošću u ovoj organizaciji Branka Branković rekla je da će grad na Vrbasu ove godine biti epicentar najvećeg događaja u BiH i Republici Srpskoj, Međunarodnog sajma turizma “Banjaluka 2024”, kroz koji će proći više od šest stotina učesnika.

– Ovogodišnja sajamska manifestacija biće bogata specijalnim i nesvakidašnjim događajima. Među velikim sajamskim centrima, Banjluka je izabrana da ponudi jedinstvene i do sada neviđene popuste na sve predstavljene destinacije – istakla je Brankovićeva.

Ona je naglasila da će Banjalučane, kao i brojne goste koji se očekuju na Sajmu, zabavljati prestižni orkestar trube iz Guče.

Brankovićeva je navela da su u tri sajamska dana u dvorani “Centar”, gdje će ulaz biti besplatan, od 10.00 do 18.00 časova za sve posjetioce pripremljena iznenađenja – nagradne igre sa poklon putovanjima, specijalni sajamski popusti, degustacije delicija iz različitih podneblja što je dodatni razlog za posjetu.

– Svi posjetioci dobiće priliku da sebi priušte ljetovanje po želji uz ekskluzivne popuste. Sajamski dani, osim što su mjesto susreta i umrežavanja brojnih turističkih radnika i destinacija, ove godine biće obogaćeni neobičnim sadržajima – navela je Brankovićeva.

Ona je rekla da je ovaj događaj oplemenjen prezentacijom zajedničkog projekta “Od polja do stola” na štandu učenika Ugostiteljsko-turističke i Poljoprivredne škole i Udruženja poslodavaca ugostiteljstva i turizma HOREK-a koji će prikazati kulinarsko umijeće, domaće proizvode iz svoje radinosti, uz mogućnost degustacije.

– Turistička ponuda bez domaćih proizvoda nije kompletna, a ni potpuna. Veliki broj turista iz cijelog svijeta na Balkan dolazi upravo zbog domaćih proizvoda i ukusnih delicija – rekla je Brankovićeva.

Prema njenim riječima, pečat na degustaciju staviće domaći delikates “Zmijanjski kolač” iz dobro poznate “Kuhinjice” i pokrovitelja Turističke organizacije Republike Srpske.

– Za ljubitelje roštilja leskovački voz je neprikosnoven u svojoj ponudi koja će biti predstavljena na sajmu u Banjaluci – istakla je Brankovićeva.

Brankovićeva je dodala da se ova velika međunarodna sajamska manifestacija održava u organizaciji kompanije “RS konsalting end trejd” /RS Consulting and Trade d.o.o. Banjaluka/, uz institucionalnu podršku Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara, Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske i grada Banjaluka kao domaćina.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakVRIJEME: Sutra toplo i oblačno sa povremenom kišom
Naredni članakDOBOJ: Obilježena 160. godišnjica smrti Vuka Stefanovića Karadžića (FOTO/VIDEO)